Bezoek van een grote delegatie uit Cyprus aan onze kerk

Op woensdag 29 mei 2013 ontvingen we in onze kerk te Brugge een delegatie van 50 personen, waaronder een twintigtal priesters, uit Cyprus. De delegatie werd geleid door Bisschop Porfyrios van Neapolis (directeur van het Kantoor van de Kerk van Cyprus bij de EU) die de groep vergezelde.

De delegatie kwam naar België op uitnodiging van een Cypriotisch lid van het Europees Parlement. Tijdens hun verblijf in België stond ook op hun programma een bezoek aan Brugge en in het bijzonder aan onze parochie te Brugge.

Vader Bernard verwelkomde de groep. Hij gaf uitleg over de kerk en diens boeiende geschiedenis, alsook over het ontstaan en het leven van onze parochie. Hij beklemtoonde in het bijzonder de goede contacten die we onderhouden met de Orthodoxe Kerk van Cyprus. De Aartsbisschop van Cyprus, Zijne Gelukzaligheid Chrysostomos II, bracht al tweemaal een bezoek aan de parochie. Hij zei zelf tweemaal Cyprus bezocht te hebben. De eerste maal was voor de Algemene Vergadering van Syndesmos, de Internationale Vereniging van Orthodoxe Jongeren, die doorging in het klooster van Kykos (1995) en een tweede maal met zijn familie in het jaar 2003, waar hij een rondreis deed.

Goede banden zijn er ook met de Cypriotische studenten van het Europacollege te Brugge. Zo was hier twee jaar geleden Katherina  Panayia, die deelhad aan alle diensten en onder de trouwe parochianen werd geteld.

Groepsfoto met de delegatie uit Cyprus

Er werd ook een groepsfoto gemaakt en hartelijk afscheid genomen, want de groep had nog een gans programma voor de boeg. Kalo taxidi aan allen!